.

.

Ωριαία Αστρολογία

Η β΄ έκδοση του βιβλίου Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Το βιβλίο αυτό είναι σίγουρα γνωστό στους περισσότερους και τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμεύσει ως πολύτιμος οδηγός σε όλους όσους θέλησαν να εξερευνήσουν την πανάρχαιη αστρολογική τεχνική της ωριαίας αστρολογίας.

Στη νέα αυτή εμπλουτισμένη έκδοση δημοσιεύονται αρκετοί καινούριοι ωριαίοι χάρτες, στην παρουσίαση των οποίων είναι εμφανές ένα νέο ύφος γραφής, το οποίο έχει προκύψει από την ολοένα και αυξανόμενη εμπειρία στο αντικείμενο της Ωριαίας.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η εκτενής ανάλυση και επανατοποθέτηση σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζονται οι προειδοποιητικοί κανόνες (Considerations before judgment) στη σημερινή εποχή.

Τι είναι, όμως, η Ωριαία αστρολογία; Μια ξεχασμένη αστρολογική τεχνική, η οποία απαντά σε ερωτήματα κάθε είδους χρησιμοποιώντας ως βάση την ώρα "γέννησης" της ερώτησης, και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητα στον αστρολόγο τα στοιχεία γέννησης του ερωτώντα.

Η Ωριαία αστρολογία προέρχεται απευθείας από τις ρίζες της ελληνικής αστρολογίας, η οποία τα τελευταία χρόνια "ξαναγεννήθηκε" μέσα από τις μελέτες και τις μεταφράσεις πολλών αρχαίων ελληνικών κειμένων. Έτσι άρχισε να αναπτύσσεται ένα έντονο ενδιαφέρον για τις μεθόδους και τις τεχνικές της ωριαίας από το αστρολογικό κοινό, το οποίο εκδηλώνει πλέον μια σαφή προτίμηση στον συγκεκριμένο αστρολογικό κλάδο που διαδίδεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.

Το βιβλίο Ωριαία Αστρολογία - Τα χαμένα κλειδιά αποτελείται ουσιαστικά από τρία μέρη, καθένα από τα οποία θα ενδιαφέρει σίγουρα άτομα με πολύ διαφορετικές αναζητήσεις. Επιπλέον, μπορεί να διαβαστεί άνετα ακόμα και από όσους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αστρολογία.

Στο Α΄ μέρος του βιβλίου έχουμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε πότε, πώς και από ποιους εφαρμόστηκε η αστρολογία από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, την εξέλιξή της κατά τη διάρκεια των αιώνων, το σεβασμό του οποίου έχαιρε από τον πνευματικό κόσμο της αρχαιότητας, τη συγγένειά της ή μη με τις διάφορες επιστήμες, κ.ά. Εν κατακλείδι, το μέρος αυτό του βιβλίου είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό όσον αφορά την προέλευση και τις πηγές της αστρολογίας, ακόμα και για εκείνους που εμφανίζονται ως πολέμιοί της.

Στο Β΄ μέρος του βιβλίου αναπτύσσεται διεξοδικά όλη η "αστρολογική ύλη" που είναι απαραίτητη σε όποιον θελήσει να ασκήσει την τεχνική της Ωριαίας αστρολογίας. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι η ύλη αυτή προέρχεται απευθείας από πανάρχαιες πηγές, κυρίως ελληνικές, οι οποίες –μέχρι τις μέρες μας τουλάχιστον– έχουν "αποσιωπηθεί", ή είναι ακόμα και άγνωστες, σε όσους ερευνούν την αστρολογία. Βιβλία όπως η Τετράβιβλος του Πτολεμαίου και η Πεντάτευχος του Δωρόθεου της Σιδώνας παρουσιάζονται, επιτέλους, "αποκωδικοποιημένα" στο αναγνωστικό κοινό, με θεωρία, πίνακες και αναλυτικά παραδείγματα – τα οποία είναι όλα αναγκαία στην άσκηση της Ωριαίας αστρολογίας.

Στο Γ΄ μέρος έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη πώς εφαρμόζεται η θεωρία του Β΄ μέρους, με τη βοήθεια παραδειγμάτων αστρολογικών ωριαίων χαρτών. Αλλά η μεγάλη έκπληξη αυτού του τμήματος του βιβλίου είναι τα αστρολογικά πορίσματα που έχουν προκύψει έπειτα από πολυετή έρευνα της συγγραφέως σχετικά με ό,τι αφορά τα αθλητικά γεγονότα. Σημειωτέον ότι πορίσματα αυτού του είδους δημοσιεύονται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Επίσης, παρατίθεται αστρολογική ανάλυση σημαντικών και κρίσιμων αγώνων τόσο του μπάσκετ όσο και του ποδοσφαίρου.

Το βιβλίο Ωριαία Αστρολογία - Τα χαμένα κλειδιά θα μπορούσε να θεωρηθεί μια εγκυκλοπαίδεια της Ωριαίας από το Α ως το Ω. Είναι δε το πρώτο πλήρες σύγγραμμα για την ωριαία αστρολογία που εκδίδεται στην Ελλάδα. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να το συγκρίνουν με τα ελάχιστα αντίστοιχα συγγράμματα της ξένης βιβλιογραφίας, θα διαπιστώσουν ότι είναι το πληρέστερο στο είδος του μεταξύ όλων όσων κυκλοφορούν στην εποχή μας σχετικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Διατίθεται από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος (Ιπποκράτους 16 & Σόλωνος).

© Copyright Δ. Γιαννακοπούλου 2009

© Copyright 2007. Το υλικό των βιβλίων της Δ. Γιαννακοπούλου διατίθεται μόνο για προσωπική χρήση και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει ή να εκτυπώσει την ύλη που έχει επιλεχθεί. Τα κείμενα των βιβλίων αυτών, προκειμένου να αναδημοσιευθούν ή να αναπαραχθούν με οποιοδήποτε τρόπο, θα πρέπει να συνοδεύονται από την αναφορά σε εμφανές σημείο – κατά προτίμηση πριν την έναρξη του κειμένου- του ονόματος της συγγραφέως και της ιστοσελίδας www.astrothesaurus.gr.